Classic Express 2017

9 en 10 maart  2017 stonden in het teken van de Classic Express, een rijdende concertzaal waar voor 30 basisschool kinderen een concertje van drie kwartier wordt gegeven.

Een van de doelstellingen van de Stichting Concertleven Westvoorne is het ontwikkelen van muzikale belangstelling in de ruimste zin van het woord.

Via de stichting Prinses Christina concours is deze doelstelling middels de Classic Express mogelijk.

Jonge winnaars van de Prinses Christina concoursen rijden het land door om concertjes te geven aan basisschool leerlingen, in ons geval hebben we de OBS Het Overbos te Oostvoorne uitgekozen om de concertjes  aan te bieden.  Ons doel is te proberen de  leerlingen te enthousiasmeren een muziek instrument te gaan leren bespelen en om hen kennis te laten maken met klassieke muziek

Zelf heeft ondergetekende  een concertje, samen met groep 6 leerlingen meegemaakt.  Een aantal jongetjes leken wat ongeïnteresseerd te zijn, maar bij de vraag welke gedachten ze hadden bij een muziekstuk van Mendelssohn , kwamen uit die hoek, zeer leuke antwoorden.  Zelfs ontroerend.

De Stichting Concertleven Westvoorne  maakt  ook mogelijk, dat er muzieklessen worden gegeven ter  afronding van het Classic Express project binnen de basisschool.

Els Jonkers Groot

 

De musici zijn: Christiaan saxofoon, Afke piano en Ingeborg altviool.