concerten 2017-2018

Alle concerten in ‘De Man’, Oostvoorne, vangen aan om 11.30 uur,
Het kerstconcert op 10 december in de Dorpskerk, Oostvoorne,  heeft een afwijkende aanvangstijd, 13.30 uur.

8 oktober 2017
Aidan Mikdad


Programma

L. van Beethoven Sonate opus 32 nr. 2 ‘Der Sturm’
M. Ravel Gaspar de la nuit
J. Brahms 3 Itermezzi opus 117
F. Liszt Rhapsodie Espagnole (S.254)

Aidan Mikdad is een Nederlandse klassieke pianist. Op zijn dertiende ontving hij de Klavier-Festival Ruhr Scholarship 2015, uit handen van meesterpianiste Hélène Grimaud. In 2014 won hij de Eerste Prijs op het Internationale Piano Concours van Lagny-sur-Marne en op zijn elfde (in 2013), kreeg hij al de Eerste Prijs van het Koninklijk Concertgebouw Concours. In februari 2016 won hij de eerste prijs bij de Premio internazionale pianistico ‘A. Scriabin’ in Grosseto (Italië). Zijn repertoire omvat werken van Bach, Beethoven, Chopin, Debussy, Haydn, Liszt, Mozart, Prokofjev, Rachmaninov, Schubert, Skrjabin en Stravinsky.


19 november 2017
Matangi Quartet

foto: Menno van der Meer

Programma

Hugo Wolf Italienische Serenade
Gian Francesco Malipiero Rispetti e Strambotti
Giuseppe Verdi Strijkkwartet in e-kl

Het Matangi Quartet is opgericht in 1999 tijdens de studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het conservatorium van Rotterdam. De muzikanten studeerden twee jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie onder leiding van Stefan Metz. Daarna werden ze twee jaar intensief begeleid door Henk Guittart.
Matangi Quartet richt zich niet uitsluitend op het klassieke repertoire. Zo trad het op met rockzangeres Frédérique Spigt, maakte een dvd met Herman van Veen en is in uitgebreide formatie te horen op de cd Street Tango van Carel Kraayenhof. In 2006 ondernam het Matangi Quartet een tournee met cabaretier Youp van ’t Hek.
Het Matangi Quartet is een vaste bespeler van de kamermuziekpodia van Nederland en daarbuiten.


10 december 2017
13.30 uur
Kerstconcert in de Dorpskerk Oostvoorne
Wishful Singing, vocaal kwintet


Een middag female a cappella door Wishful Singing is een kleurrijke reis vol hoogtepunten en verrassingen. De vijf klassiek geschoolde zangeressen combineren hun wendbare stemmen en krachtige podiumpresentatie op een geheel eigen wijze. Ogenschijnlijk moeiteloos en eenvoudig, gepassioneerd in ieder gebaar en in iedere klank, avontuurlijk van begin tot eind.

De zangeressen kennen elkaar van het Nationaal Jeugdkoor. Daar klikte het muzikaal zo goed dat de ambitie ontstond om gezamenlijk verder te gaan in female a cappella; een relatief weinig voorkomend genre dat hen alle vijf zeer na aan het hart ligt. De topkwaliteit die Wishful Singing sindsdien heeft laten horen én zien, is wereldwijd uniek.


18 februari 2018
Kurios Klarinetkwartet


Programma

Domenico Scarlatti Sonata K.87; Sonata K.516
Robert Stark Serenade opus 55
Giacomo Puccini Crisantemi
Alfred Uhl Divertimento voor klarinetkwartet
George Gershwin Three Preludes
Frank den Herder Blues Tempo
Astor Piazzolla Café
Thierry Escaich Tango Virtuoso

Het Kurios Klarinetkwartet, opgericht in 2002, heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een veelzijdig ensemble. Tijdens concerten worden naast originele hedendaagse werken voor klarinetkwartet, ook bewerkingen van strijkkwartetten en andere – veelal door het kwartet zelf – vervaardigde arrangementen gespeeld. Ook klezmermuziek heeft een plaats binnen de programmering. Verder geven de leden van het kwartet regelmatig concerten waarin zij ‘Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’ van Joseph Haydn spelen. Maar ook werk van Debussy, Mozart, Tromp, Herder en Farkas.


18 maart 2018
Atrium String Quartet
tezamen met Misha Fomin, piano

 
Programma

César Franck Pianokwintet in f
Johannes Brahms Pianokwintet in f, opus 34

Misha Fomin is geen onbekende voor de Stichting Concertleven Westvoorne. Wij zijn trots hem weer in Oostvoorne te kunnen begroeten. Hij doet  optredens  door geheel Europa, Noord Amerika en Rusland. Fomin is een veelzijdig pianist met een breed repertoire, dat loopt van barok, romantiek tot hedendaagse muziek.

Voor dit concert echter zal hij samen met het Atrium String Quartet een kwintet  vormen. Aan het conservatorium van Sint Petersburg vonden de strijkers elkaar en richtten in 2000 het kwartet op. Doordat zij diverse prijzen hebben gewonnen, worden zij letterlijk overal gevraagd om te spelen. Wat dacht U van the Wigmore Hall, Royal Festival Hall in London, Library of Congress in Washington, Frick Collection in New York, Les Invalides in Paris, BOZAR in Brussels, Concertgebouw in Amsterdam, De Doelen in Rotterdam, de Singel in Antwerpen, etc, etc. Niet de minste concertpodia!


22 april  2018
Fuse
strijkseptet met percussie

Programma

Fuse maakt van tevoren geen programma bekend. Het programma is dus een verrassing.

Eveneens hebben wij Fuse kunnen overhalen naar Oostvoorne af te reizen. Fuse staat erom bekend de muzikale invloeden van de zes groepsleden bij elkaar te brengen in een unieke mix van klassiek, jazz, pop en improvisatie. In de ongewone bezetting van strijkkwartet, contrabas en percussie speelt Fuse hun favoriete muziek, door en voor hen bewerkt en geschreven. Met optredens door het hele land laat de groep zien een publiek te vinden van club en kerk tot festival en concertzaal. Enkele recente hoogtepunten zijn optredens op SAIL, de Robecoserie van het Concertgebouw, festival Wonderfeel en een eigen podium op Festival Classique, radio 4 en de DWDD.